Guido Sprenkels
Bronzen Beelden en Portretten            

OVER GUIDO

“Ik voel mij niet gebonden aan een stroming en ik voel me niet verplicht consistent te zijn. Ieder werk heeft zijn eigen geschiedenis en ieder beeld is een nieuw avontuur. De rode draad in mijn werk is een fascinatie voor lijven en mijn manier van klei kneden, knijpen, rammen en masseren tot het míjn lijven zijn.”

"Juist de aspecten die je niet kunt beschrijven vormen de essentie van mijn beelden."

Guido Sprenkels boetseert zijn beelden in was of klei, waarna ze in brons worden gegoten. De bronzen beelden werkt hij zelf af. Hij heeft een voorliefde voor koppen, torso’s en andere fragmenten.

Guido heeft drie jaar beeldhouwen en ruimtelijke vormgeving gestudeerd aan de kunstacademie in Rotterdam. Toch is hij als beeldhouwer grotendeels autodidact. Verder is hij afgestudeerd in de psychologie (functieleer).

In 2000 heeft de gemeente Voorburg hem de Albert Termote-prijs toegekend en hij is erelid van kunstenaarsvereniging ArtiBrak.

Naast zijn vrije werk heeft hij vele grote en kleine opdrachten uitgevoerd: beelden in de vrije ruimte, tuinbeelden, kleinplastiek, portretten en penningen.